Slaapbegeleiding

Kies een droomplan en laat mij jou naar meer slaap begeleiden
Bekijk consultenBekijk succesverhalen

Slaapbegeleiding

Om je baby lekker te laten slapen, onrust in balans te krijgen en vooral een blije baby of dreumes te laten zijn, heb je geen slaaptraining nodig. Ik kijk naar alle factoren die spelen rondom het slapen, dus vooral ook verder dan ‘alleen het slapen zelf’. En ik geef je de handvatten om rust te krijgen, zonder eerst op je tandvlees te hoeven lopen. Het is géén slaaptrainen, maar begeleiden naar slaap, rust en balans met een dosis ‘onderwijs’. Want als jij weet hoe slapen biologisch werkt bij je baby en wat je kunt verwachten en doen, dan kun je vol vertrouwen jullie eigen balans vinden. Ofwel: je eigen coach worden.

Om goed te kunnen slapen zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je aandacht aan wilt besteden. Natuurlijk de slaaptechniek: hoe heeft een baby leren slapen, wat is de voorgeschiedenis en in welke leeftijdsfase zit je kindje. Maar daarnaast zijn ook de fysieke en emotionele kant van grote invloed. Met onrust en pijn in je lijfje lekker gaan slapen is bijna onmogelijk dus daar kijken we eerst naar. Vervolgens ligt de nadruk op hechting en responsiviteit. Na 9 maanden in de buik hoeft je baby het niet alleen te doen! 

Voor een baby zijn er vele redenen om te huilen gedurende de dag en de nacht.  Huilen is een belangrijk communicatiemiddel en mag nooit voorkomen worden. Maar alleen huilen is niet nodig en zeker niet wenselijk. Een baby die mag huilen terwijl hij zich geborgen voelt leert dat zijn verdriet er mag zijn en dat hij zich mag uiten. Een baby die alleen in een bedje ligt te huilen leert dat er geen hulp is en dat hij geacht wordt het alleen te doen. Dit is een essentieel verschil voor mij en een onderdeel van mijn trajecten met ouders. 

Daarbij is de geboortepsychologie een grote bron van kennis. Wat heeft je baby meegemaakt tijdens de zwangerschap en de geboorte en hoe werken die ervaringen door in het (slaap)gedrag van vandaag? Voor mij zijn deze eerste ervaringen van jouw baby een bron van informatie en hiermee geef ik je handvaten om je kindje nog beter te kunnen begrijpen!

Jullie bepalen het einddoel van de slaapbegeleiding en daar stem ik het plan op af. Niet iedereen heeft dezelfde wensen en elk gezin heeft zijn eigen waarden en normen en zijn eigen draagkracht. En daar sluit ik graag bij aan. Want zodra het draagvlak groot is maak je samen mooie stappen naar meer rust en balans! Dragen, samen slapen, gebruik van een speen of juist niet, kunnen om deze redenen ook altijd onderdeel van de begeleiding zijn.

Slaapbegeleiding is altijd een compleet advies en begeleiding op maat. Vormgegeven naar jullie wensen en afgestemd op jullie gezinssituatie.

Voor slaapbegeleiding zijn verschillende pakketten beschikbaar. We kunnen altijd eerst gratis telefonisch contact hebben om kennis te maken en te bespreken wat bij jullie past. Daarnaast zijn de consulten en dus ook de begeleiding maatwerk, waardoor we altijd samen een vorm kiezen die prettig is voor jullie. Hierbij kun je ook denken aan extra coaching na een consult, een telefonisch/video consult of contact via Whatsapp/ mail.                                                                                                                                       

Ben jij klaar voor…

een uitgerust gevoel

meer harmonie in gezin

ontspannen ouderschap

een fijn dagritme

een zelfverzekerde aanpak

een blije baby

Ik begeleid jou naar meer rust

telefonisch slaapconsult slaapcoaching slaapmagie

Telefonisch slaapconsult

Investering – €97,-

Dit consult is geschikt als er geen onrust speelt en je wat tips en trucs wilt in bepaalde situaties rondom slapen. Er is ook ruimte voor andere vragen die je hebt over bijvoorbeeld voeding, hechting en ontwikkeling.

 • Voor losse vragen en directe antwoorden
 • 45 minuten telefonisch contact met een samenvattende mail achteraf
 • Korte analyse
 • Alle ruimte voor specifieke vragen over (o.a.) het slapen van jullie baby

  Slaapconsult

  Investering – €267,-

  Dit consult is geschikt als je baby onrustig is en/of slecht slaapt en je begeleiding op maat wilt. In kleine stappen naar meer rust en slaap voor zowel je baby als voor jou. Drie weken begeleiding, met mij als steun in de rug.

   

  • Telefonische kennismaking
  • Schriftelijke intake
  • Uitgebreid geschreven advies in de vorm van een droomplan waarin alle facetten rondom slaap aan bod komen.
  • 1 x contactmoment naar keuze om alle vragen over het droomplan te beantwoorden, zodat je gedegen kunt starten.
  • 3 weken virtuele begeleiding na de start: doordeweeks tussen 9.00 en 17.00 uur. 
  • afsluitend gesprek na afronding
   • Let op: huisbezoek is mogelijk binnen een straal van 20km vanaf Haren gn.

    slaapmagie.nl geboorte in kaart en bevalling in kaart

    Intensief slaapconsult

    Investering – €457,-

    Wanneer je kiest voor dit slaapconsult, dan kies je voor de meest intensieve optie. Je krijgt alles uit het reguliere Slaapconsult, inclusief begeleidingstraject van 6 weken met mij als steun in de rug . 

    • Telefonische kennismaking
    • Schriftelijke intake
    • Uitgebreid droomplan
    • 1 x contactmoment naar keuze om alle vragen over het droomplan te beantwoorden,  zodat je gedegen kunt starten.
    • 6 weken virtueel slaapbegeleiding na de start, tussen 09.00 en 21:00 uur én in het weekend. 
    • afsluitend gesprek na afronding
    • na 3 maanden een follow-up
    • BONUS: baby in een droomritme boek cadeau

    Let op: huisbezoek is mogelijk binnen een straal van 20km vanaf Haren gn.

      Omdat een slapend kind geen sprookje hoeft te zijn

     Clara Marije – Slaapmagie

     logo slaapmagie droomritmesocah
     7

     Succesverhalen

     Ons zoontje was 13 maanden toen mijn man en ik allebei wegens burn-out door slaapgebrek in de ziektewet zaten. Door onder andere eczeem, was het ons zoontje niet gelukt om een goede slaapbasis op te bouwen. Hij was meerdere keren per nacht wakker en meerdere uren achter elkaar. Het lukte hem niet om zelf in slaap te komen. Ik en mijn man sliepen om en om beneden om het vol te kunnen houden. We hadden al van alles geprobeerd toen ik contact opnam met Clara Marije van Slaapmagie.

     Clara Marije heeft ons geholpen om een ritme te vinden. In combinatie met andere adviezen en onruststokers aanpakken, hebben wij weer (grotendeels) onze avonden en nachtrust terug. Ook valt ons zoontje zelf in slaap. We hebben het zelf gedaan, maar Clara Marije hield ons op koers, gaf ons zelfvertrouwen en rust. Hierbij houdt ze niet vast aan strikte richtlijnen maar kijkt ze naar wat voor jou en je kindje werkt.

     Super bedankt! 

     Moeder

     Semme, zoontje van 13 maanden

     Wij hebben veel gehad aan de tips van Clara Marije. Onze zoon (toen ongeveer 3,5 maand) begon al te huilen zodra hij doorhad dat we richting zijn slaapkamer gingen. Dat veranderde al snel. Van overdag niet slapen, doet hij nu meerdere slaapjes overdag. Clara Marije neemt alle vragen serieus en neemt alle tijd voor je om antwoord te geven. Het is voor ons overgekomen alsof het nooit teveel is.

     ouders

     Toby, 3 maanden

     Onze dochter was een redelijk goede slaper. Nadat ze geboren was, zijn we het boek droomritme gaan volgen en zijn we gestart met het inbakeren, dat ging goed. Na 6 maanden sliep ze op haar eigen kamertje de nachten prima door, zonder inbakerslaapzak, en toen begon het. Ze werd steeds eerder wakker, al tussen 5 en 6 uur, daarnaast had ze wat kleine fysieke probleempjes, waarmee we aan de slag waren, maar in plaats van dat het beter ging, ging het steeds slechter. Het werd erger en erger, en op het dieptepunt sliep onze dochter na een lange avond van huilen en onrust rond 23.00 in, in het bed van papa en mama.

     We wisten het niet meer, waar was het verkeerd gegaan? We wisten dat we hier niet zelf uit zouden komen en zijn op zoek gegaan naar een slaapcoach. We hebben er een aantal benaderd en Clara Marije paste het beste bij ons. Waarom? We hadden meteen een warme persoon aan de telefoon, zonder enkele veroordeling. Daarnaast biedt Clara Marije coaching aan in haar producten, het meest waardevolle in ons traject.


     Na een uitgebreide vragenlijst is Clara Marije voor ons aan de slag gegaan. We konden niet wachten te starten met haar droomplan. Het traject was zwaar, maar Clara Marije heeft ons er echt doorheen gesleept. We zagen wat kleine verbeteringen, maar we gingen ook weer
     bijna terug naar waar we vandaan kwamen. Clara Marije sprak ons keer op keer moed in, gaf duidelijke verklaringen voor het gedrag van onze dochter, en het allerbelangrijkste gaf ons als ouders vertrouwen in onszelf en in onze dochter. Clara Marije was echt betrokken tijdens
     het hele traject, ze antwoord snel en begrijpt echt hoe het is om een ouder te zijn met een slecht slapende baby. We hebben voor nu en de toekomst handvaten en vertrouwen gekregen.

     Begin augustus zijn we gestart met het traject, nog geen 2 maanden later hebben we een perfect slapende baby, in haar eigen bedje. Ze heeft weer ritme, ze is weer blij, ze is gelukkig! En wij daarom ook!

     Moeder

     Anne, dochter van 8 maanden

     Chat openen