Veelgestelde vragen

omdat een slapend kind geen sprookje hoeft te zijn

Veelgestelde vragen

1. Hoelang duurt een begeleidingstraject?

Vanaf de bespreking van het droomplan heb je 3 weken begeleiding van mij. Na die 3 weken blijf je je kindje begeleiden en loopt het plan gewoon door. In die eerste weken boek je zeker al vooruitgang, maar de snelheid waarmee er dingen veranderen, hangen af van meedere factoren. Denk hierbij aan de leeftijd van je kindje, de achtergrond van de slaapproblemen, jullie eigen draagkracht etc. etc. ze spelen allemaal mee.

2. Ik heb geen behoefte aan begeleiding, wat kies ik dan?

Afhankelijk van je slaapvraag kun je dan kiezen voor een mini consult. Dit is een kort droomplan waarbij je advies krijgt over één duidelijke vraag en daar ga je zelf mee aan de slag. In een korte kennismaking kunnen we doorspreken of deze optie geschikt is voor jullie.

3. Kan elke baby leren slapen?

Ja, in principe wel. Maar de oorzaak van het slechte slapen is bij alle baby’s anders/ Daarom gaan we altijd eerst op zoek naar de oorzaak en de achtergrond en wat jouw baby nodig heeft. Dat wordt het uitgangspunt voor het begeleidingstraject.

4. Met welke leeftijden kan ik bij jou terecht?

Ik help ouders naar meer slaap met een kindje tussen de 0 en 2 jaar.

5. Waarom is de geboorte belangrijk in het hele proces?

De zwangerschap en de geboorte zijn de eerste momenten waarop een baby ervaringen opdoet. En die ervaringen kunnen heel ingrijpend zijn in hun verdere leven. Vanuit die eerste, heftige ervaringen ontstaan er behoeftes bij een kindje. Door die behoeftes te vertalen naar jullie als ouders help ik je om je baby beter te begrijpen, op elk gebied.