Geboorte in kaart

Je zwangerschap en geboorte in beeld
Over mij

Gedrag is altijd logisch

Ergens word jij als ouder geraakt door wat je hier leest. Diep van binnen weet jij dat het gedrag van jouw kind wel eens te maken kon hebben met zijn start.  Je wilt verder kijken dan het gedrag, je wilt het begrijpen en kunnen vertalen naar wat je kindje nodig heeft. Gedrag is altijd logisch!

Wij hebben allemaal in de buik van onze moeder gezeten en zijn na gemiddeld 9 maanden geboren. Tijdens de zwangerschap zijn we via de navelstreng nauw verbonden met onze moeder. We krijgen via die levensader alle voeding en zuurstof die we nodig hebben om te groeien. Maar dit is niet het enige wat binnenkomt. Alles wat jouw moeder voelde tijdens de zwangerschap voelde jij ook. Elke emotie die je moeder voelde kwam ook binnen bij jou. Blijdschap, geluk, verdriet, rouw etc. Maar ook hoe ze hier mee omging. Er zat geen filter tussen. Dit is een onbewust proces en dit wordt opgeslagen in jouw reptielenbrein. En dan wordt je geboren. Een geboorte is voor elke baby een traumatische ervaring. De manier waarop je geboren wordt, vormt de basis voor je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid. Maar het vormt ook het vermogen of je gezonde relaties aan kunt gaan vanuit liefde en vertrouwen. Het vormt je eerste ervaringen die de blauwdruk zijn voor je manier van reageren in je verdere leven. Deze ervaringen worden opgeslagen in je oerbrein ook wel je reptielenbrein. En juist dat reptielenbrein gaat ‘aan’ in stress-situaties. Het gaat niet over goed of fout, het gaat niet over schuld. Maar jouw start is wel de basis van je leven.

Door samen de zwangerschap en de geboorte van je kind in kaart te brengen ga je begrijpen wat je zoon of dochter is overkomen. Je kind wil graag dat zijn ervaringen in de buik en na zijn geboorte erkend worden en zal net zolang aan ‘de bel trekken’ bij jullie tot het gezien wordt. Ze laten zien wat hen is overkomen en dat uit zich niet altijd in herkenbaar gedrag. Maar door alles aan te kijken en als een puzzel in elkaar te leggen ga je de logica achter het gedrag zien. En dan ben je op een prachtig punt: het herkennen van de behoeftes en hierdoor het gedrag begrijpen!

Als je baby nog klein is kun je al samen de zwangerschap en geboorte verwerken. Meestal gaat de aandacht uit naar de moeder maar je kindje heeft ook een overweldigende ervaring achter de rug. En ja, als de bevalling ‘goed’ is afgelopen ( en dat is voor iedereen anders) zijn er ook heftige ervaringen die erkent mogen worden. Want geboren worden is geen kinderspel! Hoe mooi is het dan als je je baby hier in kan ondersteunen. 

Het is oprecht een cadeau aan jezelf, aan je kind en jullie onderlinge connectie. Geboorte in Kaart geeft zoveel inzicht en begrip, daar sta ik nog elke keer versteld van!

Jij bent klaar voor:

een uitgerust gevoel

meer harmonie in gezin

ontspannen ouderschap

een fijn dagritme

een zelfverzekerde aanpak

een blije baby

Ik begeleid jou naar meer rust

7
slaapmagie.nl geboorte in kaart en bevalling in kaart

Geboorte in kaart 

consult geboorte in kaart

Investering – €297,-

Een Geboorte in Kaart consult is heel waardevol als je inzicht wilt in de reden achter het gedrag van je kindje. Maar ook wanneer je de behoeftes van je baby, die voortkomen uit de geboorte, nóg beter wilt begrijpen. 

 

  • Telefonische kennismaking
  • Schriftelijke intake
  • Persoonlijk Inzichtsgesprek van 2 a 3 uur, (dit kan ook bij jullie thuis, afhankelijk van de afstand)
  • Schriftelijk verslag na het consult
  • Telefonische verduidelijking en afsluiting

Omdat een slapend kind geen sprookje hoeft te zijn

Clara Marije – Slaapmagie

logo slaapmagie droomritmesocah
7

Succesverhalen

Mijn jongste zoon (nu 2jr) heeft een moeilijke zwangerschap bij mij gehad en ook geen makkelijke bevalling. De tijd daarna leek het alsof zijn gebruiksaanwijzing in het Chinees stond.

Niets werkte, wat we ook probeerden. Zelfs therapeut, na therapeut bezocht. Tot ik in aanraking kwam met Clara-Marije en de methode Geboorte in Kaart.

Ik wist meteen dat dit het was wat ik nodig had voor hem. Zijn gebruiksaanwijzing zou worden vertaald en begrepen. En dat was ook zo!

Clara-Marije is een warm persoon, die het vertrouwen geeft om je kindje te leren begrijpen. Ik heb een enorm fijn plan ontvangen, waar we tot op de dag van vandaag nog mee werken. Hier zijn we erg dankbaar voor. 

Moeder

Ruben, zoontje van 2 jaar

logo geboorte in kaart slaapbegeleiding slaapcoaching haren groningen

Negen maanden geleden kwam onze zoon ter wereld middels een spoedkeizersnede. Een heftige bevalling en 3 weken ziekenhuisopname volgden. De eerste 1,5 week konden we ‘s nachts niet bij hem zijn omdat hij op de NICU lag. Heftig voor ons maar ook zeker voor hem. De 6 maanden daarna was hij overdag een hele, blije en vrolijke baby. Maar zodra hij naar bed moest en wij uit beeld verdwenen was het drama. Veel huilen, niet in slaap kunnen komen en als hij sliep dan was het kort, behalve als hij bij papa of mama sliep  Dan ging het een stuk beter! Zowel in het ziekenhuis als bij het consultatiebureau gaven we aan dat we het idee hadden dat dit een voortvloeisel was vanuit de bevalling en de ziekenhuisperiode, die naar ons inziens heel heftig en traumatisch is geweest voor hem. Keer op keer werd ons verteld dat dit niet zo kon zijn, ons gevoel bleef en het slechte slapen ook. Tot we bij Clara-Marije kwamen.. zij bevestigde ons gevoel dat het slechte slapen en het onveilig voelen in bed wel degelijk kan voortkomen vanuit de bevalling en de eerste weken. Op een prachtige respectvolle manier gaf ze ons handvatten waar we zelf mee aan de slag konden en ze liet ons op een duidelijke en mooie manier zien hoe onze zoon de bevalling en de ziekenhuisperiode heeft beleefd en wat de invloed daarvan is op het heden. Én dat we hem de tijd moeten gunnen. Vooral tijd en soms ook gewoon accepteren dat het niet gaat en hem veilig bij ons laten slapen… en dat was zeker niet makkelijk want je hoopt dat met een paar handvatten binnen een korte periode een perfect slapende baby hebt. Ook op de momenten dat we het even niet zagen zitten was Clara-Marije er met steunende woorden, dat het volkomen normaal is om je zo te voelen en ze bleef ons die stip aan de horizon voorhouden. Nu bijna 3 maanden verder plukken we steeds meer de vruchten van alle tijd, aandacht en liefde die we in het slapen hebben gestoken. We zijn er echt nog niet maar het vertrouwen groeit bij zowel ons als onze zoon en we maken stappen. 2 stappen vooruit, 1 achteruit maar we komen vooruit en dat maakt ons trots! ❤️

Moeder

Senn, 9 maanden

Chat openen